Sproglig rådgivning

Med base i min uddannelse som cand.mag. i dansk arbejder jeg som ekstern redaktør og korrekturlæser for flere forlag og forfattere og har 15+ års erfaring med både skønlitteratur og faglitteratur. Skrivning er et håndværk såvel som en kunst, og som forfatter har jeg forståelse for det tætte bånd der er mellem forfatter og værk. Det er din tekst, og jeg vil gerne klæde dig bedre på til gøre den så god som mulig.

Overvejer du om jeg skal se på dit manuskript, så læs videre herunder, og find ud af hvad jeg kan tilbyde.

Redaktørvurdering for 1000 kr.

Er du i tvivl om din tekst er klar til at møde forlagene, eller har du brug for friske øjne på sprog, karakterer eller noget tredje? For 1.000 kr. læser jeg et uddrag på 5.000 ord og giver dig konkrete råd til forbedring. Tilbuddet gælder al prosa: fx noveller, romaner, krimi, fantasy, erotik, YA. (Jeg læser også faglitteratur og opgaver, men med det forbehold at jeg ikke nødvendigvis ved noget om emnet).

Læs mere om redaktørvurderingen her.

Forfattercoaching

Ikke to kreative processer er ens, men følelsen af at sidde fast eller miste overblikket går ofte igen. Mange gange hjælper det at vende problemet med en person der kan stille de rigtige spørgsmål, og det er det jeg tilbyder: Det er dit projekt, så jeg reder ikke trådene ud for dig, men hjælper dig til selv at løse problemerne. Det kan være i projektets opstart, når du sidder fast i en plotknude, når du skal formulere følgebrevet, eller noget helt fjerde.

For 1000 kr. læser jeg 2000 ords uddrag (synopsis, idé, uddrag el.lign.) og giver 1 times 1:1 forfattercoaching.

Læs mere om forfatter-coaching her.

Korrekturlæsning

Denne service er mest aktuel for forlag, men nogle forfattere vil gerne have deres tekst korrekturlæst inden de sender den til forlaget. Hvis du sender dit manuskript til korrekturlæsning hos mig, retter jeg både grammatiske fejl, stavefejl, formuleringer og andet – afhængigt af hvad vi aftaler. Jeg sørger også for at de ord der kan staves på flere måder, bliver ensrettet sådan at stavemåden ikke varierer gennem teksten. Hvis det er en fagtekst med kildehenvisninger og litteraturliste, gennemgår jeg også den og sørger for at kildehenvisningerne er stillet ens op teksten igennem. Hvis teksten har fejl der går igen flere gange, giver jeg også en vejledning til hvordan du selv fremover kan blive opmærksom på fejlene og gøre det bedre.

Som udgangspunkt læser jeg ikke korrektur på manuskripter som jeg også har været redaktør på. Det skyldes at jeg i de tilfælde ved hvad der skal stå, og derfor ikke ser fejlene lige så godt som et par nye øjne vil. I de tilfælde kender jeg andre dygtige korrekturlæsere som jeg gerne henviser til.

Læs mere om korrekturlæsning her.

Korrekturlæsning for studerende

Er du studerende, og har du brug for et ekstra par øjne på din semesteropgave, dit speciale eller lignende? For 2.000 kr. læser jeg korrektur på et speciale. For andre opgaver finder vi en god pris sammen.

Læs mere om korrekturlæsning for studerende.

Redaktørlæsning

Jeg tilbyder redaktørlæsning af både skøn- og faglitteratur, til voksne og til børn, og jeg har både forlag og forfattere blandt mine kunder.

Læs mere om hvordan jeg kan hjælpe din tekst.

Sproglig rådgivning

Det giver måske sig selv at sproget har stor betydning for det skrevne værk, men det er ikke altid let selv at sætte fingeren på hvorfor ens sprog ikke helt fungerer. Med udgangspunkt i din egen tekst hjælper jeg dig med at diagnosticere problemet og lægge en plan for hvordan du kommer videre.

Særlige fokuspunkter herunder kan – afhængigt af værket og genren – f.eks. være dialog eller formidling.