Korrekturlæsning

Denne service er mest aktuel for forlag eller andre virksomheder, men henvender sig også til bl.a. forfattere og studerende.

Jeg tilbyder korrekturlæsning af alle typer tekst: universitetsopgaver, artikler, skønlitterære romaner, fagbøger, opslag til sociale medier mm.

Hvorfor kan jeg hjælpe dig?

Uanset om din tekst er fag- eller skønlitterær, skal udgives i bogform eller afleveres til vurdering hos underviser og censor, fremstår den meget mere professionel og færdig hvis den er blevet korrekturlæst først.

Måske er du selv god til kommaer og retskrivning, men ingen kan korrekturlæse deres egen tekst. Uanset om det er et manuskript til en bog eller en universitetsopgave, har du som forfatter stirret dig blind på teksten, og du ser derfor ikke alle fejlene. Jeg har 15+ års erfaring med korrekturlæsning som jeg trækker på i arbejdet med din tekst.

Hvordan læser jeg korrektur?

Hvis du sender din tekst til korrekturlæsning hos mig, retter jeg både grammatiske fejl, stavefejl, formuleringer og andet – afhængigt af hvad vi aftaler. Jeg sørger også for at de ord der kan staves på flere måder, bliver ensrettet sådan at stavemåden ikke varierer gennem teksten.

Hvis det er en fagtekst med kildehenvisninger og litteraturliste, gennemgår jeg også den og sørger for at kildehenvisningerne er stillet ens op teksten igennem. Hvis teksten har fejl der går igen flere gange, giver jeg en vejledning til hvordan du selv fremover kan blive opmærksom på fejlene og gøre det bedre.

Som regel bruger jeg Words funktion “Registrer ændringer” når jeg læser korrektur. På den måde kan du se alle de ændringer jeg foretager, og du skal selv godkende dem før de gøres permanente i teksten. Jeg bruger også Words kommentar-funktion til at uddybe når der er brug for det.

Dansk Sprognævn anbefaler at man undlader at sætte startkomma, og det er den kommatering jeg selv anvender – bl.a. her på hjemmesiden – men hvis du benytter startkomma i din tekst, retter jeg selvfølgelig efter det.

Interesseret?

Prisen aftales individuelt per opgave. Hvis du er interesseret, kan du kontakte mig for et uforpligtende tilbud. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

Hvis du er studerende, har jeg et særligt tilbud til dig.

Det med småt

Som udgangspunkt læser jeg ikke korrektur på manuskripter som jeg også har været redaktør på. Det skyldes at jeg i de tilfælde ved hvad der skal stå, og derfor ikke ser fejlene lige så godt som et par nye øjne vil. I de tilfælde kender jeg andre dygtige korrekturlæsere som jeg gerne henviser til.

Bemærk at prisen for porto og print kommer oveni hvis du ønsker at få rettelserne på papir.

Bemærk: Dette tilbud har intet med mit forlag Ulven og Uglen at gøre. Ulven og Uglen er ikke et betalingsforlag og vil derfor aldrig tage penge for at læse en forfatters tekst.