Historien om en dreng

Historien om en drengUngdomsromanen Historien om en dreng er anden del i min tematiske trilogi om køn og seksualitet.

Bogen er udgivet af forlaget Calibat, og forsiden er tegnet af Anna Degnbol.

Køb bogen

Lån bogen på eReolen

Om bogen

Thobias på 17 år er kæreste med Julie. Til sommer afslutter han gymnasiet og skal søge ind på en videregående uddannelse, men Thobias ved ikke hvad han vil læse, eller om han overhovedet vil. Sammen med nogle kammerater starter han efter mange års pause til live-rollespil, og her møder han David.

David er meget anderledes end Thobias, og de to drenge bruger snart en del tid på at skrive sammen over mobilen. David lytter til Thobias, og pludselig ser fremtiden ikke lige så usikker ud.

På et tidspunkt går det op for Thobias at han er blevet forelsket i David, og hvad gør man så?

Hvordan indleder man overhovedet et forhold til en person af samme køn? Det var gået let nok med Julie fordi det ligesom naturligt lå i kortene at dreng plus pige er lig kærester. Men dreng plus dreng er et lidt andet regnestykke.

Hvis David havde været en pige; hvis jeg havde mødt en pige der havde den samme personlighed, de samme dragende øjne, og som fik mig til at føle det samme som David gjorde, så ville det have været det samme, så ville jeg have elsket hende lige så højt. Det handlede ikke om hvorvidt jeg var homoseksuel eller heteroseksuel, men om at jeg elskede David fordi han var David.

Anmeldelser

“Dialogerne smyger sig så overbevisende mundret ind i teksten. Lidt med samme talent som i den også herhjemme meget populære norske tv-serie “Skam”. Bogens personer og handling kan også minde om tv-seriens – med Thobias og David som den danske udgave af Isak og Even. […] Bogen er skrevet, fordi forfatteren har savnet bøger, der kan give unge – og voksne – lidt input om det at have en anderledes seksualitet end den, som alle umiddelbart forventer. Det lykkes, og man bliver glad af at være i selskab med Thobias og David.”
Uddrag fra LGBT Bibliotekets anmeldelse 24. april 2017. Læs hele anmeldelsen her.

“Jeg er helt vild med denne bog af flere grunde. Jeg synes karaktererne i den er rigtig godt fremstillet, så man hurtigt får et indtryk af hvem de er, og der er ikke nogen forvirring. Derudover kan jeg godt lide at Thobias finder det lidt underligt at Danial invitere ham hjem, eftersom de lige har mødt hinanden. Der er mange bøger hvori der sker urealistiske ting mellem to personer, blot fordi forfatteren har et ønske om at føre dem sammen, men ikke en plan.
Alle personerne i bogen virker som nogen du kunne møde i det virkelige liv, og det gør den langt mere realistisk, hvilket jeg synes fungere rigtig godt. ”
Uddrag fra Bookeaters anmeldelse 23. marts 2017. Læs hele anmeldelsen her.