Om mig

Line LybeckerJeg er født i 1987 og har siden min tidlige barndom elsket at fortælle historier. I første klasse fik vi udleveret et kladdehæfte som vi skulle skrive i, og snart havde mine forældre travlt med at finde flere kladdehæfter for jeg blev ved med at fylde dem med nye fortællinger. Som fjortenårig skrev jeg min første roman færdig – det var en fantasyroman på 34 computerskrevne sider, og den blev printet ud og bundet sammen med ringe i ryggen inden mine forældre fik den i sølvbryllupsgave. Efter den tid har jeg skrevet en masse mere, og i januar 2016 debuterede jeg med ungdomsromanen Mere end veninder.

I 2005 var jeg med til at starte foreningen Håbefulde Unge Forfattere – i daglig tale HUF. Her sad jeg som formand i en årrække og har siden haft flere andre bestyrelsesposter, været arrangør for det årlige skrivekursus og redaktør for foreningsbladet Skrivelyst. HUF udgav i 2014 fire hæfter med skriveteori og øvelser, bl.a. At skrive dialog, At skrive i et andet univers og At skrive personer som jeg har skrevet og redigeret i fællesskab med forfatter Nicole Boyle Rødtnes.

Det var min kærlighed til sproget og litteraturen der fik mig til at læse dansk på Københavns Universitet, og under uddannelsen har jeg specialiseret mig i dansk skriftsprogsnorm, sproglig rådgivning og faglig formidling. Jeg havde også fag om runer og sagalitteratur som udslag af min interesse for fantasy og nordisk historie. Mit bachelorprojekt blev af samme grund en undersøgelse af forskellen på fantasy for børn og fantasy for voksne, og heller ikke i specialet kunne jeg holde mig fra fantasygenren. Her fordybede jeg mig i genren paranormal romance som der ikke tidligere var lavet danske studier af.

I 2014 startede jeg sammen med Katrine Buch Mortensen forlaget Ulven og Uglen der specialiserer sig i fantasy for voksne læsere.

Fra oktober 2017 til februar 2018 var jeg konstitueret formand for Dansk Forfatterforenings BU-gruppe som består af illustratorer og forfattere til børne- og ungdomsbøger.

Støt på 10er