Demens – foredrag

Foredraget tager udgangspunkt i min ungdomsroman Da farfar forsvandt.

Om foredraget
De fleste danskere kender nogen med demens. Det kan ramme alle, det kan ikke forebygges, og det kan komme snigende som små ændringer i personligheden.

Som 27-årig mistede jeg min mor og stod alene med en 95-årig mormor der var sønderknust over tabet af sin eneste datter. Sorgen blev til en depression, og depressionen udviklede sig demens, og min ellers positive og livsglade mormor forvandlede sig og blev paranoid og ubehagelig. Demenstestene viste dog ikke noget, og først da min mormor et par måneder før sin død blev visiteret til plads på demensafdelingen på et lokalt plejehjem, gik det op for mig at det faktisk var demens.

Til sidst mistede min  mormor sproget, og mens hun sygnede hen, besluttede jeg mig for at skrive en bog om det. Selvom familie og venner bakkede op, følte jeg mig meget alene med ansvaret og sorgen, og jeg indså at andre pårørende andre steder oplevede det samme som jeg gjorde. Derfor ville jeg gerne skrive en bog som viste dem at de ikke var alene, og at det var okay at have de mange følelser som man kan brænde inde med som pårørende.

Praktisk om foredraget
Foredraget varer som udgangspunkt tre kvarter. Bagefter er der tid til spørgsmål og snak. Da emnet henvender sig til flere forskellige målgrupper, holder jeg foredrag tilpasset både skoleklasser, pårørende og andre.
Jeg bruger Prezi/PowerPoint til foredraget.

Pris
Et foredrag koster 6.000 kr. + transport og evt. overnatning.

Er det interessant for din skole, bibliotek, menighedshus eller andet, så kontakt mig.